מהות החיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/02/17 17:34 יח בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני בת 12 והתחלתי לחשוב לא מזמן על מהות החיים על התפקיד שה' שלח אותי איתו לעולם מה אני עושה פה?

מה אני שווה בכלל?

מה היעוד שלי ועוד.. ועוד.. שאלות אלה לא נותנות לי מנוח

קראתי על מציאת היעוד של אנשים אחרים ושמעתי אין ספור שיעורים באינטרנט דיברתי עם גדולי מעלה ממני והם אמרו שאני צריכה להבין שמה שאני עושה עכשיו זה היעוד שלי והחיים שלי לא באמת ריקים ומיותרים כמו שאני חושבת אבל לי זה לא באמת מנוח מה אני עושה?

איך אני מוצאת את ייעודי?

ואיך אני דואגת שהחיפוש הזה ימשוך אותי למעלה ולא חליליה יפיל אותי למעמקי הייאוש ?

באמת תודה וסליחה על זמנך שנגזל

כול טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר צמח מתחיל לצמוח - אין הבדל גדול בין צמח לצמח - לכולם יש גבעול ועלים.
ככל שהצמח מתפתח יותר כך הוא מקבל את הצורה המיוחדת שלו.
כאשר תתבונני בשדה חיטים או בשדה שעורים בחורף - לא תדעי היכן חיטים והיכן שעורים.
אבל באביב - כאשר השיבולים מתפתחות רואים היטב שיש הבדל בין חיטה ושעורה.
בקיץ, בשעת הקציר, לוקחים את החיטה לעשות ממנה לחם ואת השעורה לעשות ממנה בירה.
כך בגן הילדים - עדיין לא רואים הבדלים מהותיים בין ילד לילד.
בבית ספר יסודי כל ילד מתחיל להתפתח עם האופי שלו, בגיל תיכון הוא מתפתח יותר.
כאשר מסיימים צבא או שרות לאומי - בגיל 20 בערך האדם כבר יכול להכיר את עצמו ולדעת מה כשרונותיו ותכונותיו, מה משמח אותו ומה מתאים לו. מתוך ההכרות עם עצמו ועם היכולות שלו הוא יכול להבין מה תפקידו בעולם ולכוון עצמו ללימודים ולמסלול בו יגשים את תפקידו.

אין טעם שתחפשי כרגע תשובה מדויקת לשאלה מה התפקיד שלך בחיים מפני שאת צריכה עוד לגדול ולהתפתח.
במשך השנים הבאות את תרגישי ותביני יותר ויותר את עצמך, עד גיל 20 יתברר לך מה תפקידך בעולם ומה מהות החיים שלך.

עכשיו את כמו החיטה באביב - היא מתחילה להתבשל אבל עדיין לא קוצרים אותה, היא צריכה להמשיך ולצמוח בשדה, לקלוט מים מהאדמה ואור מהשמש, למלא את הגרעינים שלה במזון, שתהיה מוכנה לעת הקציר.
גם את צריכה ללמוד ולהתפתח: בבית הספר, בבית ובחברה. להיות ילדה נבונה, ערכית, מוסרית - כך תתפתחי בדרך טובה שבסופו של דבר תביא אותך למלא באופן שלם את תפקידך כאדם בוגר.
בהצלחה!