זיווג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/17 11:52 יז בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב

שמי יעקב אני נמצא בזוגיוצ עם בחורה במשך כחצי שנה ברוך ה׳ אנחנו מסתדרים אוהבים ומכבדים אחד את השני נוצרה בעיה לאחרטנה שההורים שלי לא מוכנים לקבל את הבחורה בגלל ההורים שלה הם טוענים בגלל שהם לא שומרים שבת והיה להם בעיות בינם לבין עצמם לא כדאי לי להיכנס לבית שהוא לא בריא כך הם טוענים(אגב אני בחור דתי וחברה שלי כחצי שנה שומרת שבת) נפרדנו לפני כמה ימים וממש קשה לשנינו לוותר כי אנחנו מרגישים שזה יהיה פספוס השאלה שלי אם אני צריך להקשיב להורים שלי ששוב בשום פנים ואופן לא מוכנים לשמוע עליה גם שזה יכול לגרום להשלכות כבדות מצידם אליי או להמשיך עם הבחורה(הבעיה שיש על המשפחה שלה הרבה שמועות לא טובות) אני מרגיש שבגלל שאני בן יחיד בין חמש אחיות מחפשים עבורי את ההכי טוב למרות שאני מרגיש שכרגע זה הדבר הנכון בשבילי?

האם כיבוד הורים גובר על הבעיה או לא?

אודה לך מאוד על התשובה

חזק וברוך

תשובה

שלום

אינך חייב בעניין זה להקשיב להוריך, אך יש לכבד אותם ולירא מהם, בסגנון הדיבור ובעשיית כל צרכם.
לגבי עצם העניין- אם המשפחה משפיעה עליה בצורה ניכרת, אזי זו אינה בחירה טובה. אם היא עומדת בפני עצמה ומודעת לבעיה במשפחה ומתנהלת מולה נכון, אזי זהו אינו שיקול מספיק כדי לפרק קשר. הלא אינה מושפעת מאד מהם.

בהצלחה