סנדק

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 13/02/17 09:13 יז בשבט התשעז

שאלה

שלוב רב ,

אני כרגע בהריון שני מצפה לבן נוסף בברית של הגדול יותר אביו של בעלי היה הסנדק בן אדם באמת ישר דתי והרבה ערכים יש בו .

אבי הוא לא בן אדם דתי והפוך מחמי .

אשמח לדעת בדיוק מה צריך להיות הקריטריונים לסנדק

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, מזל טוב. יהי רצון שההריון והלידה יעברו בקלות ובשמחה.

פסק הרמ"א על פי 'האור זרוע' (יורה דעה, סימן רסד, א): "ויש לאדם לחזור ולהדר אחר מוהל ובעל ברית היותר טוב וצדיק".

מכאן, עדיף לבחור לסנדקאות אדם שלפחות שומר תורה ומצוות, אך אין איסור מוחלט בדבר.

לכן, כדאי לכבד אותו בדבר אחר, ובלית ברירה ניתן שעוד אדם (דתי) יחזיק את רגלי התינוק בזמן הברית, ונחשב כסנדק נוסף.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה