מעבר מארה"ב לארץ

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 12/02/17 01:56 טז בשבט התשעז

שאלה

שלום,

חזרתי לפני שבוע מארה"ב אחרי שנה מאוד אינטנסיבית.

לפני שחזרתי קיבלתי התקף חרדה מאוד חמור מה שלא סבלתי מעולם , מצב של רעד , חוסר איזון, נדנודי שינה

הגעתי ברוך השם לארץ במצב נפשי לא הכי טוב.

האם אלוהים קורא לי להתקרב אליו? או שזה סוג של ניסיון ?

כי אני עדיין לא מרגישה הכי טוב ואני בדרך כלל בריאה לחלוטין .

תשובה

שלום וברכה,

נאמר בתורה - 'תמים תהיה עם ה' אלוקיך', ואין לנו עסק בנסתרות.

עם זאת, אחד מיסודות האמונה היהודית הוא 'ההשגחה העלינה'. הקב"ה משגיח על כל הברואים, וכך צריך לקבל כל מאורע שעובר על האדם. כמו כן צריך לדעת כי כל הופעת קדושה נתקלת בעיכובים ובהתנגדות במציאות.

הלכה למעשה - יש לעשות את ההשתדלות הטבעית (ללכת לרופא ולעשות בדיקות), ולהאמין שהכל מה'.

רפואה שלמה

יוגב כהן
הר ברכה