כתיבת שם באנגלית יוסף חיים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/02/17 01:53 יד בשבט התשעז

שאלה

שלום לרב,

ברצוני לדעת שאיך לפי היהדות רושמים את השם 'יוסף חיים' באנגלית? כי לכל שם יש מלא אופציות, ולפי היהדות, מה רושמים?

אתן דוגמא קצרה:

יוסף - יש כמה אופציות כמו: Joseph, Josef, Yosef, Yossef ועוד כמה.

חיים - Chaim, Haim, Hayym

תודה, יוסף חיים.

תשובה

לשואל שלום
כפי שכתבת, יש הרבה אפשרויות, ואין אחת [´נכונה´] לפי היהדות אלא תלוית ניבים.
לדוגמא, בדרום אמריקה, לא יכתוב יוסף את שמו Josef, משום שיקראו זאת חוזף.
לעניות דעתי כדאי לבחור בצורה שלא מותירה מקום לטעויות בצורה המיטבית- Yossef.
לגבי ´חיים´, אין עיצור באנגלית עם הצליל ח. לכן עליך להחליט מה פחות יפריע לך- היים, או צ´יים.
כל טוּב