אסור להטמין דבר צונן מבעוד יום בדבר המוסיף הבל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/02/17 08:05 יג בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר בקש""ע, סימן רנז, י: ""... וכן מותר לכסות בבגדים או בשמיכות צמר קדירה שיש בתוכה תבשיל צונן, או תבשיל שאינו חם חום שהיד סולדת בו, אפילו אם מתכוין להפיג צינתו. ובדבר המוסיף הבל, אין להטמין גם דבר צונן, ואפילו מבעוד יום.""

להלן שאלתי.

מדוע אסור להטמין דבר צונן מבעוד יום בדבר המוסיף הבל, וכן מותר לשים אוכל צונן על הפלטה מבעוד יום? הרי שניהם מוסיפים חימום על התבשיל. מה ההבדל?

תודה,

תשובה

שלום
לגבי הטמנה יש גזירה מיוחדת (שמא יטמין גם בשבת, ומתוך כך שמא יבוא לעשות מעשה ממש באש או בתבשיל).
הנחה על פלטה היא לא הטמנה, ולא נאסרה, ואפילו בשבת אפשר לשים עליה במצבים מסוימים.
כל טוב