דייטים אחרי גירושין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/02/17 21:54 יא בשבט התשעז

שאלה

התגרשתי מבעלי לפני שבוע. חיינו בנפרד במשך חצי שנה לפני מעמד זה.

במעמד הגירושין אמרו הרבנים שלא אוכל לקיים יחסי אישות או להתחתן בשלושה חודשים לאחר הגירושין. שאלתי היא האם האיסור חל גם על יציאה עם גברים, או שמא לצאת עם גבר יכול להוביל למראית עין שהיא לא לרוח ההלכה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך אתר 'עתים':
תקופת המתנה:
לאחר הגירושין על האישה להמתין 92 ימים (שלושה חודשים) מיום סידור הגט ועד שתוכל להנשא מחדש. הסיבה לכך היא הרצון לוודא אם האשה המתגרשת בהריון וכדי למנוע חוסר וודאות לגבי זהות אבי התינוק. על אף ההתפתחויות הטכנולוגיות נותרה מגבלה זו על כנה, במטרה ליצור הבחנה סמלית בין קשר הזוגיות שהסתיים לזה שעומד להתחיל.

וודאי אין איסור להיפגש עם גבר בדרך שלא פוגעת בהלכה: שמירת הלכות ייחוד ושמירת נגיעה.

אני מברך אותך בזיווג הגון במהרה!