חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 06/02/17 07:26 י בשבט התשעז

שאלה

בוקר טוב יש לי שאלה באיזה שעה מתפללים מנחה תודה

תשובה

זמן תפילת מנחה מקביל לזמן הקרבת קרבן התמיד של בין הערבים.
כלומר מחצי שעה אחר חצות היום (ניתן לראות בלוחות איזו שעה זו בכל יום) עד הערב (יש אומרים עד שקיעת החמה ויש אומרים עד הלילה).
יש להקפיד להתפלל מנחה עד השקיעה ובדיעבד ניתן לסמוך על מי שאומר עד הלילה, כלומר 13.5 אחר השקיעה.

עם זאת, ההסתמכות על מי שאומר 13.5 דקות אחר השקיעה לא תהיה תקפה ביחס לתפילת מנחה של ערב שבת לעניות דעתי כיוון שבשעה זו האדם ורוב הציבור כבר קיבלו על עצמם את השבת ואינו יכול להתפלל אותה בשבת (מכיוון שהמנחה שייכת ליום שישי).