מינוי אשה כרבנית קהילה באמריקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/02/17 12:01 ט בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב אפרתי

אני מודעת לכך שיש בעיה הלכתית שאשה תשרת כרבנית קהילה וכפוסקת הלכה.

אבל אינני מבינה כיצד האיסור ההלכתי הזה "חי בשלום" עם מה שקורה באמריקה, ובעיקר בצפון אמריקה, ששם הרבנים מתירים את זה?

הרי אין קשר בין המקום הגאוגרפי לפסיקת ההלכה הזו, ואם היה אסור, ולדעתי אסור, אז איך הם אומרים שמותר?

תודה רבה, וישר כח לרב

שרי

תשובה

שלום

אין היתר לאשה לכהן כרבה או רבנית קהילה, וודאי לא כדיינת בבית דין. זהו היפך התורה ומסורת ההלכה, ומי שנוהג כן מורד כנגד דעת כל גדולי הדורות האחרונים.

איסור זה אינו רק דעת רבני ארץ ישראל, אלא גם דעתם הברורה של רבני אמריקה.
ישנם באמריקה שני ארגוני רבנים גדולים המקבילים לציבור הדתי לאומי- RCA ו OU. שניהם גם יחד הודיעו בצורה מאד ברורה שאסור לאשה לכהן כרב קהילה, וגם הטעימו דבריהם בדברי הגרי"ד סולוביצ´יק זצ"ל.

הדברים פשוטים לכל בר בי רב דחד יומא, והצורך לפרסם זאת רק מעיד על חדירת הרפורמה לכמה מקומות, עד שנוצר צורך לשוב על דברים פשוטים כאלו.

להלן דבריהם-

http://www.rabbis.org/pdfs/Responses-of-OU-Rabbinic-Panel.pdf

http://www.rabbis.org/news/article.cfm?id=105554

עמדתם זהה לעמדת רבני מדינת ישראל, חרדים וציוניים כאחד. כתבתי על כך בעבר, ואין טעם לשוב על הדברים הברורים הללו.

כל טוב