ביקש מאחד שיזכירהו לקריאת המגילה בצבור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/02/17 08:42 ט בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב לגבי אכילה לפני קריאת המגילה בקש""ע, סימן תרצב, יד: ""ומכל מקום אם הוא לצורך, כגון מי שיושב בתענית (בפורים דפרזים), וקשה לו להשאר בתענית עד אחר קריאת המגילה, אין צריך להחמיר, ורשאי לטעום פחות מכביצה פת או עוגה, או יטעם פירות הרבה, כפי עיקר הדין. ואם ביקש מאחד שיזכירהו לקריאת המגילה בצבור מותר באכילה. [ילקוט יוסף מועדים עמוד שב. חזון עובדיה על פורים עמוד צה] ""

להלן שאלתי.

אשמח להסבר של המשפט האחרון ""ואם ביקש מאחד שיזכירהו לקריאת המגילה בצבור מותר באכילה."".

תודה,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
נראה שכוונתו שאם ביקש ממישהו שיזכיר לו שלא ישכח לקרוא מגילה, יכול לאכול ללא ההגבלות שציין לפני כן.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן