זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/17 03:40 ט בשבט התשעז

שאלה

שלום רב

אני בת 16.5 עוגת מעט 17 וגרה עם סבא וסבתא שלי מבחירה

גדלתי עם ההורים עד גיל 14 בבית דתי (כיפה סרוגה) אך למדתי בבית ספר חילוני והיה לנו בית מאוד משוחרר (לא כפייתי). מאז שאני גרה עם סבא וסבתא שלי התרחקתי מהדת ובחצי שנה אחרונה החלטתי שאני רוצה לחזור לדת ולחזור להיות דתייה. אני בפנימיה חילונית ולצערי אין לי אפשרות לעזור. סבא וסבתא שלי לא אוהבים את הדת ואפילו מתנגדים לדת. מאוד קשה להם עם זה שאני שומרת שבת ומגדירה את עצמי דתייה וזה מוביל להרבה ריבים. אין לי מקום אחר לגור כרגע והם כל מה שיש לי.

מה עליי לעשות? הדת מאוד חשובה לי אבל זה גורם להרבה ריבים בבית וקשה לי מאוד כשסבא וסבתא שלי כועסים עליי

מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הצגת תמונה מאד עגומה, נראה לי שכדאי שמישהו ידבר עם סבא וסבתא שלך ותגיעו ביחד להבנה כיצד מתנהגים בבית. אני בטוח שכולם רוצים שיהיה לך טוב, אלא כל אחד מפרש זאת בדרך אחרת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ