נר נשמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/17 19:01 ח בשבט התשעז

שאלה

שלום רב,

אני רחלי בת 29. כל שישי לפני כניסת שבת ולפני הדלקת נרות שבת אני מדליקה שני נרות נשמה לזכרם או לעילוי נשמתם של שני הסבים שלי ז"ל.

אני שמה לב שכבר כמה שבועות אחד מנר הנשמה שנדלק לאותו הסבא נכבה מהר יותר מבדרך כלל. מה זה מסמן? האמת זה קצת מדאיג אותי. מה ניתן לעשות אם הדבר מסמן משהו שהוא לא טוב.

תודה רבה ושבוע טוב.

רחלי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בכך כל סימן וכל נסיון לסימן הוא מדרכי האמורי. על כן המשיכי במנהגך לכבד את הזקנים שלך בהדלקת הנר, אבל צורת ההדלקה איננה נושא שיש להתייחס אליו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ