כשרות של חטיף טבעוני סגור מחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/02/17 01:57 ה בשבט התשעז

שאלה

קיבלתי מחבר חטיף "שוקולד" טבעוני מחו"ל.

איני יודע כיצד לנהוג בו שכן מצד אחד איני מוצא את האות K (המציינת כשרות לענ"ד) ומצד שני איני רואה סיבה שהמאכל לא יהיה כשר שכן הרכיבים בו הם סוכר, וניל וקקאו גרידא.

אשמח לתשובתך.

בתודה, ניר

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם אלו הרכיבים בעלי משמעות אבל יתכן שהשתמשו במוצרים נוספים שהם אינם מחויבים להופיע ברכיבים, (יש כידוע וניל סנתטי שהוא מחמרים שונים שאינם הוניל הבסיסי, ואין אנו יודעים על תערובות אלו).
על כן לא כדאי להכנס בספק.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ