שינוי נוסח התפילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/01/17 20:12 ד בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

בבתי הספר חינכו אותי להתפלל בנוסח ספרד אבל אני אמור להתפלל בנוסח אשכנז האם אני צריך לעבור לנוסח אשכנז?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
יסוד חשוב מאוד בעולם היהודי הוא ["אל תטוש תורת אמך"]. עם ישראל שרד במשך אלפיים שנות גלות בזכות השמירה האיתנה על מסורת אבות. כל משפחה ומשפחה, על אף פיזורם ברחבי העולם, הצליחה לשמר את יהדותה בזכות המסורת.
רב סעדיה גאון כותב שהמסורת היא אחד הכלים החזקים ביותר לבירור האמת. לכן אל לו לאדם לשנות ממנהג אבותיו.
מאידך, אדם המתפלל כדעה א' ונמצא במקום שמתפללים בו כנוסח ב', ינהג כדעה ב' ולא ישנה בפרהסיא מדין ["לא תתגודדו"], לא תיעשו אגודות אגודות.
לכן, הצעתי לך היא [להתפלל בנוסח אשכנז] בכל הקטעים הנאמרים בלחש. במנגינות כמובן אפשר להשתתף בלי בעיה. היה ותהיה שליח ציבור – התפלל בנוסח ספרד.
בקהילתנו מתפללים ספרדים ואשכנזים יחד, כאשר נוסח התפילות משתנה לסירוגין.
כל אחד [מתפלל בלחש בנוסח אבותיו], והמנגינות משולבות. בתפילה שהנוסח אשכנזי – הספרדים משתתפים בקטעי השירה הנוספים במקומות בהם אפשר להוסיף (שלא בקריאת שמע וברכותיה). וכן להפך.
(מקורות: משפטי עוזיאל א א | הסכמת הרב קוק לספר משפטי עוזיאל)
בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן