לידה בשבת בעל בצבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/17 16:21 ד בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב,

ברצוני לשאול לגבי לידה בשבת, בעלי משרת בבסיס שיזפון- ויכול להיות מצב שבו לא יתאפשר לו להיות בכל השבתות הקרובות ללידה בבית והוא יצטרך להיות בבסיס-

במקרה של התפתחות לידה בשבת האם מותר לי להתקשר אליו בשבת? והאם מותר לו ליסוע לב"יח במרכז ?(הכי קרוב למקום מגורינו).

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית שתהיה לידה קלה ונעימה.
קשה לענות על השאלות האלו כי הדברים תלויים בעיקר...בך.
אם את יכולה להסתדר בלי זה - בלי להודיע, ובוודאי שבלי שהוא יבוא - זה יותר נכון מבחינה הלכתית.
אם את חשה צורך חיוני שהוא יידע, ובלי זה את עצמך נכנסת להיסטריה - בוודאי שמותר להודיע.
ואם חיוני לך מאוד שהוא יבוא - מותר לו לבוא.
אך אם את עושה זאת בעיקר למענו והעובדה שהוא לא נמצא אינה קריטית לך - יהיה נכון יותר להיות נאמנים לשבת ולבשר לו את הבשורות הטובות במוצאי שבת.

כל טוב ולידה משמחת