שם של בן לבת אריאל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/01/17 15:07 ד בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בהריון ומצפה לבת בעז“ה, חשבתי לקרוא לה בשם אריאל,האם יש בעיה עם השם כיוון שהוא נשמע שם זכרי?

אודה לתשובתך

תשובה

לשואלת שלום
בשעה טובה! מאחל לכם שתחוו חוויה מרוממת ושמחה. ויהי רצון שתזכו לגדלה בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
לגבי נתינת שם זכרי לבת ולהפך נחלקו הפוסקים.
לדעת הרב שמואל אליהו שליט"א אין לתת שם זכרי לבת.
לדעת הרב ראובן עוזיאל שליט"א אפשר לתת.
יש להוסיף לשיקול ההלכתי גם את השיקול הפסיכולוגי (בלבול זהות אצל הילד) והחברתי (תְלוי סביבה).

איסור בוודאי אין כאן, אולם אני ממליץ למצוא שם אחר בעל משמעות קרובה.

(מקורות: מצודות דוד על דברי הימים א פרק ד פסוק יז | דברי מלכיאל חלק ג סימן עה | ציץ אליעזר חלק ז סימן מט - קונ´ אבן יעקב פרק יג | עין איה שבת דף סז עמוד ב)

בשורות טובות ולידה קלה