מקרה שקרה עם רכב שחסם את העגלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/01/17 21:20 כה בטבת התשעז

שאלה

שלום וברכה.

קרה לי איזה מקרה שאני לא רגועה.

אתמול חזרתי עם הילדים מהגן. ועמד רכב על המדרכה שחוסם את המעבר ואני עם עגלה ובקושי יכולתי לעבור. ולצערי אני טיפוס מאוד עצבני . אז דפקתי על החלון של הרכב. אבל הוא לא פתח תחלון רק סימן עם היד. כאילו עופי מיפה. ואז התחלתי לקלל מעצבים שהוא לא שמע. כי החלון היה סגור. ואז יצא אדם מהבנין שקשור אליו ואמר לי איך את מדברת זה רב גדול בישראל. אז אמרתי חבל שככה רב מתנהג. הבן אדם שתק. ואני המשכתי ללכת. ומאז אני לא רגועה כי אני תמיד מכבדת תלמידי חכמים. ופה יצא לי לקלל לצערי. מה עושים?

תשובה

שלום

מעתה להזהר לדון לכף זכות, כל אדם, ובייחוד ת"ח. שמא היה נכה וכד'.
ואע"פ כן, יתכן שנהג שלא כדין, ועשה עבירה. אלא שאת תניחי שנהג כדין, ומשמים יה"ר שילמדו גם עלייך זכות.

כל טוב