משחקי לוטו

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 23/01/17 12:26 כה בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

מזה כמה זמן מחזרים ומטלפנים אליי מחברות לוטו למיניהן והציעו לי טופס לוטו חינם שכביכול שמשתתף עם עוד אנשים וזה מתנה מהם...השאלה האם מותר משחקי מזל כאלה או אסור? תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אנחנו אוסרים לעשות כן שיש בזה משום 'משחק בקוביה' היינו ענייני הימורים וכד', ועוד שטבע האדם להימשך בדברים שנראים נוצצים וכך לכלות את כספו זמנו ומרצו על שטויות והבלים כאלו שמבטיחים לו שיש סיכוי שיזכה, ומתוך כך בא לידי עניות, מריבות בבית, כפירה ושאר מרעין בישין.
אמנם היו שרצו ללמד זכות שמאחר ומפעל הפיס (בדגש על מפעל הפיס הרשמי ולא על שאר חברות הלוטו למינן) תורם ומועיל לחברה, הרי שאין איסור של הימורים במילוי טפסי לוטו כאלו ואף ניתן להחשיב זאת כצדקה, שהרי חלק ניכר מהכנסות מפעל הפיס מופנה לטובת האוכלוסיה, ובעיקר לבניית מבנים בפריפריה לטובת האוכלוסיה היותר חלשה, אולם למעשה אין לנהוג כך מהטעמים הנ"ל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן