כשרות

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 21/01/17 19:39 כג בטבת התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

בענייני כשרות, חמין פרווה שבושל בסיר בשרי. מה התקן שלו ? והאם אני יכולה אחרי כמה שעות (לא 6 ) לשתות משקה חלבי ? תודה

תשובה

שבוע טוב.
אם הסיר אינו בן יומו ונקי, היינו שניקו אותו אחרי הבישול הבשרי האחרון שלו, ועברו יותר מ24 שעות מאז הבישול הבשרי, הרי לדעת השו"ע מותר לכתחילה לבשל בסיר זה מאכל פרווה ולאוכלו עם חלב, בעוד לאשכנזים אין לעשות כן לכתחילה אבל המאכל מותר אפילו באכילה עם חלב.
לכן התשובה לשאלתך היא כן, בהנחה שהסיר נשטף כדבעי ולא היה בן יומו.