הדת הסיקית

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 19/01/17 14:52 כא בטבת התשעז

שאלה

שלום,

ברצוני לדעת, מה עמדת ההלכה לגבי דת הסיקים בהודו? עד כמה שידוע לי, אינם עובדי עבודה זרה. האם ישנה פסיקה בנושא?

תודה.

תשובה

אמנם הדת הסיקית מאמינה באל אחד, אך היא עדיין נחשבת כעבודה זרה.

תפיסתם את האל נובעת מתפיסת האיסלאם. אף על פי שנאנאק (המייסד של הדת) אמר ש"אין הינדו ואין מוסלמי", דתו ינקה משתי הדתות (את הגלגול והקארמה מההינדואיזם ואת תפיסת האל מהאיסלאם).
וכשם שמי שממיר דתו לאיסלאם קרוי מומר לעבודה זרה כן גם כאן. האיסלאם נחשב ביחס ליהדות כעבודה זרה לא בגלל עניין של עבודת אלילים כיוון שהם מאמינים באל אחד, אלא מצד זה שהאיסלאם כופר בתורת משה. וכן גם לעניין הסיקים.

ביחס לשאלה האם יהיה מותר להכנס למקדשים שלהם (כגון מקדש הזהב וכד´)? יש לברר יותר לעומק, עד כמה שואבים מהאיסלאם ועד כמה התפצלו ממנו ועל פי זה לדון.