תחפושת לאישה פורים פאה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/01/17 10:06 כ בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב,

1. האם לנשים מותר להתחפש בפורים?

2. האם לאישה נשואה מותר לשים פאה בפורים?

תשובה

לשואלת שלום
1. [מותר לנשים ללבוש תחפושת בפורים]. יש להקפיד על לבוש ראוי. והחכמה עיניה בראשה.
כמו כן, לדעת רוב הפוסקים [אסור לאישה להתחפש לגבר]. וכן להפך.
(מקורות: רמ"א אורח חיים סימן תרצו סעיף ח | בית חדש יורה דעה קפב | טורי זהב שם | יביע אומר חלק ו יורה דעה יד | יחוה דעת חלק ה נ)
2. בעניין חבישת פאה נכרית במשך כל השנה קיימת מחלוקת גדולה בין הפוסקים. דעת הרבי מליובביץ' זצ"ל להקל בכך, וכנגדו רוב הפוסקים ביניהם מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל והרב מרדכי אליהו זצ"ל פסקו [לאסור פאה נכרית] כיוון שזו אינה צנועה, אלא מייצגת את ההפך הגמור.
כל זאת לגבי פאה יפה שעלולה לשדר פריצות. [בעניין פאה שטותית לפורים נראה לי להקל] בשמירה על התנאים הבאים:
1. מובן שצריך להקפיד ש[שיער האישה יהיה מכוסה היטב].
2. כיוון שהחצנת הגוף אינה מוסיפה צניעות לבת ישראל, ראוי [שההופעה הכללית תהיה צנועה] (הדבר נכון לגברים ונשים כאחד), והתחפושת כולה אינה נוצצת מעבר למקובל באותו מקום. ואז גם הפאה אינה משדרת פריצות אלא חלק מצבעוניות החג.
משמע בחלק מספרי הראשונים שמתוך האווירה השוררת בחג הפורים באופן כללי, התחפושת מתפרשת בצורה נכונה כשמחה ולא כביטוי לחוסר צניעות.
(מקורות: רמ"א אורח חיים סימן תרצו)
שנזכה לשמחה אמיתית מתוך קדושה והודיה לה' יתברך.