קריאת שם על מי שמת צעיר שם לבן גלעד

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/01/17 00:28 כ בטבת התשעז

שאלה

שלום רב, ב"ה אני בהריון עם בן ובעלי נורא רוצה לקרוא לבן על שם אביו ז"ל, גלעד.

אביו ניפטר בשנות ה50 לחיו ממחלה בלב.

רציתי לדעת האם יש בכך בעיה היות ומבדיקה קצרה עלה נושא קשירת גורלות ולא הייתי רוצה שלבני יהיה את אותו גורל. מצד שני בחלק מהמקומות נאמר שיש בכך ברכה.

בברכה ותודה,

מישל כהן.

תשובה

לשואלת שלום
ראשית כל אברכך בהריון קל, לידה קלה בעיתה ובזמנה. יהי רצון שתזכו לגדל את הבן בנחת בשמחה לתורה למצוות ולמעשים טובים אמן.

נכון הדבר שלא נהגו לקרוא שם לילד על שם אדם שנפטר בטרם עת בנסיבות טרגיות. העצה בזה היא [לשנות מעט את השם המקורי]. לדוגמא, אפשר לקרוא לבן "גילעד".
כמו כן ממליץ הראשל"צ הרב מרדכי אליהו זצ"ל שההורים יכוונו גם על משמעות השם מבחינתם ולאו דווקא כשם של האבא. וכך אמר "הכל הולך אחר כוונת ההורים בשעה שקוראים את השם".
במקרה שלנו, [גילעד] פירושו שמחה לעולם.
עצה נוספת הכתובה בספרים היא להוסיף שם שני. "חי", "חיים" וכדומה.
(מקורות: ים של שלמה, גיטין פרק ד סימן לא | אגרות משה יורה דעה חלק ב סימן קכב | כף החיים יורה דעה סימן קטז, פג)
בהצלחה רבה!