טבילה לנשים כשאין מקווה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/03/20 15:59 כו באדר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

אנו טסים לעיר בתאילנד שבה אין מקווה כיצד אישתי צריכה לטבול באזור זה ללא מקום שמיועד לכך?

תודה רבה לתשובתך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום

ראשית, מומלץ לדאוג שבליל הטבילה תהיו במקום קרוב למקווה. ניתן להתעדכן בבתי חב"ד השונים.

לשאלתך- קיימות מספר אפשרויות לטבילה שלא במקווה:

א. ים זו האפשרות העדיפה ביותר. ויש לשמור על כללי בטיחות.

ב. מעיין. תנאים: טבעי (שים לב: יש מעיינות מלאכותיים), נפחו מעל 750 ליטר (גודל של כחצי מטר אורך על חצי מטר רוחב וגובה של מטר וחצי). אין חובה שהמים יהיו צלולים.

ג. נהר. תנאים: אם יש מקום בו המים עומדים – כתנאי המעיין. אם זורמים – בנוסף לתנאי המעיין, צריך שרוב המים יהיו מנביעה ולא מגשמים.

בכל האפשרויות הנ"ל יש להקפיד:

1) כל גופה בתוך המים בבת אחת, כולל השֵֹיער.

2) לא לעמוד על כלי בתוך המים (כסא וכד').

3) חובה שיהיה מישהו שיביט וישגיח שהיא אכן טובלת כראוי.

4) אם הקרקעית בוצית, יש להקפיד ש תטבול לאחר שתסיר הבוץ מרגליה.

בנוסף, קבעו חכמים שאין לטבול במקום בו יש חשש לצניעותה של האישה, משום שבמצב כזה סביר שהיא לא תטבול כמו שצריך. כמו כן יכולה לטבול כשהיא לבושה חלוק רחב שאינו סופג.

בכל אופן, לאחר בחירת המקום המתאים, כדאי להתקשר לרב ולהגיד לו את כל הפרטים.

(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן רא וסימן קצח | נושאי כלים שם)

כל טוּב, טיול מהנה, ה' ישמר צאתכם ובואכם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן