בייבי סיטר בבית לא כשר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/01/17 17:04 יח בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. האם מותר לעשות בייבייסיטר בבית לא כשר? ואם כן, מהן ההגבלות? אפשר בבית כזה להכין לצינוק מטרנה (שלא ידוע איך נשטפים הכלים)?

2. האם צריך לתת מעשרות מכספי פיקדון שמקבלים אחרי שירות לאומי?

בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. אם מדובר בכשרות המאכלים, מותר. אך לא לאכול ולא להאכיל, דברים שאינם כשרים.
אם מדובר בבית שיש בו אינטרנט לא כשר, אין לשהות בו כשכולם ישנים.

ב. יש לתת מעשר כספים, אלא אם יש מיעוט יכולת כלכלית

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן