שם מלא

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 16/01/17 08:59 יח בטבת התשעז

שאלה

שלום, יש לי שאלה שמתעסקת בשמי הפרטי המלא:

כשנולדתי ההורים התלבטו איך לקרוא לי ואחותי הגדולה (בגיל שנה וארבע חודשים אמרה אאי שהיה נשמע כמו אבי) אז מאז שהייתי קטן קראו לי כולם אבי (ובתעודת זהות רשום גם אבי)

כשהייתי קטן אבא שלי תמיד קרא לי אביאל (ביום יום אבי)

ככה גם אמר למשפחה, ורשם בכל מיני מקומות (בגן, בבית כשהכין שלט מזל טוב, וגם על עוגות מאז שאני זוכר את עצמי היה רשום אביאל מזל טוב)

אז כשהגיע גיל בר המצווה הרב שאל אותי מה שמי המלא אז שאלתי את ההורים ..

ואמרו לי שתיהם אביאל (למרות שאמא שלי לא ממש היתה בטוחה שככה קראו לי גם בברית)

אז מאז הבר מצווה בבית הכנסת כשאני עולה לתורה וזה קוראים לי אביאל

וגם במשפחה המורחבת יודעים ששמי המלא אביאל..

אציין שאבא שלי נפטר לפני כשנתיים וחצי בפתאומיות..

לאחרונה כשרציתי להמיר קלטות ישנות לדיסקים אז מצאתי את הקלטת המלאה של הברית שלי ..

שם שמעו את המוהל שואל את אבא שלי ז"ל מה השם ואבא שלי אמר אבי ואז המוהל שאל שוב ואבא שלי אמר אברהם

אבל אבא שלי כנראה לא אהב ממש את השם וקרא לי אביאל מגיל קטן

(לפני כמה ימים ראיתי את אחותי מכינה את הכיתוב של ההזמנה לחתונה שלה וראיתי שרושמים שמות מלאים של בני הזוג..

ומעניין אותי מה אני בע"ה ארשום - אולי אביאל? )

אז מה השם המלא באמת? ומה בידיוק אני אמור לעשות אני לא יודע .. האמת היה לי ממש קשה לשאול את השאלה הזאת..

אשמח למענה. תודה.

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה, צריך לקרוא לאדם בשם שניתן לו בברית. ולרוב ניתן לגלות זאת ע"י הרישום במשרד הפנים או בספח ת.ז. של הוריך.

במידה וקיים ספק, תבחר אחד מהשמות, ובעלייה לתורה הקרובה יעשו לך 'מי שברך' עם השם הנבחר, ויציינו במפורש כי זהו שמך מכאן ואילך, ותעדכן זאת גם במשרד הפנים.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה