הודעות מטרידות של דברי תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/17 07:33 יח בטבת התשעז

שאלה

ישנן קבוצות וואטסאפ שנפתחות לעניין מסויים. האם מותר לשלוח הודעות של דברי תורה, על אף שהדבר לא קשור למטרת הקבוצה ועל אף שחברים בקבוצה ביקשו שלא לשלוח?

תשובה

שלום וברכה

אני חושב שהדבר אסור, אך לא בתחומי איסור והיתר הלכתיים, אלא בתחום המידות הטובות, ההתחשבות באחר, וההקפדה שלא להטריד אחרים.
אמנם מדובר בדברי תורה, אולם יש לכל אדם זכות לבחור בעצמו מתי הוא רוצה ללמוד ומתי לא, ושליחת דברי תורה אליו בעל כורחו היא חדירה לרשותו ולפרטיותו. איני מוצא בכך גם ערך גדול בתלמוד תורה.

כמובן שאם זו קבוצה שנועדה לכך, או שמקובל כך, או שנוח לאנשים כך, או שזה כמו בטוויטר שאנשים רוצים לעקוב אחר כל דבר וכדו', ויכולים להתנתק מהמעקב (שזה שונה מהתנתקות מקבוצה שחשובה לך) - אזי הדבר מותר.

כל טוב