קריאה בתורה בצום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/01/17 05:27 יח בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בש""ע סימן תרפו, יא, בתענית אסתר נאמר: ""כשקוראים בתורה במנחה בתענית אסתר, אין להעלות לתורה אלא מי שצם. ואם הלוי שנמצא בבית הכנסת לא צם, בין אם יצא החוצה בשעת הקריאה, ובין אם נמצא בתוך בית הכנסת, אין להעלותו לתורה, ויש לקרוא לכהן המתענה במקום לוי.""

להלן שאלתי.

1. מדוע ההלכה נאמרת גם למנחה? האם למשל בשחרית כן מותר להעלות לתורה מי שלא צם? אם אסור, מעניין למה ההלכה ציינה דווקא מנחה.

2. האם בשחרית שהצום חל ביום שאינו שני או חמישי, האם צריך להוציא ספר תורה?

3. האם השני וחמישי קוראים בשחרית בפרשת השבוע או ביחל?

תודה,

אבי

תשובה

1. הוא לא התייחס במפורש. ולכאורה זה כמו שאר תעניות, שכתב בסימן תק"נ, סעיף מ"ד שגם בשחרית לא יעלה. ואולי ציין דווקא מנחה, שאז יותר שכיח שיש כאלו שלא צמים, כי הפסיקו.
2. כן.
3. ב'ויחל'
כל טוב