קניית חשבון באתרי משחקים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/01/17 21:14 יז בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב.

לפני שאני אשאל את השאלה אני אקדים ואסביר משהו:

היום יש אפשרות לקנות משחקים דרך האינטרנט. המשחקים משוייכים לחשבון הקונה ועל ידי התחברות לחשבון שלו הוא יכול להוריד את המשחקים שהוא קנה לכל מחשב.

אז יש לי שתי שאלות:

1) האם מותר לקנות חשבון של מישהו? כלומר שהוא ייתן לי את הפרטים שלו ואני אוכל להוריד את המשחקים?

2) האם מותר לתת לאנשים אחרים להוריד דברים שאני קניתי?

דוגמא ל"חנויות" כאלו:

PlayStore,AppStore,Origin,Steam.

אשמח לתשובה מפורטת.

תודה.

תשובה

לשואל שלום
לפי מה שאתה מסביר, "המשחקים משוייכים לחשבון הקונה", הרכישה מַקְנה את השימוש [לקונה בלבד].
1. כל רכישה בחנות האינטרנטית מזכה שימוש לאדם אחד בלבד, מכל מכשירי הצריכה שלו. לכן [מותר] לרכוש חשבון, [בתנאי שהמוכר לא ישתמש יותר בשירותים הללו] (לדוגמא, אם ישנה הקונה את הסיסמא).
2. [אין לאפשר שימוש כפול ברכישה אחת]. שהרי ודאי אין זה על דעת היוצר. מדין "שייר במכירה".
לסיום, לדעתי ראוי להוקיר את היוצר על יצירתו הנאה ולרכוש בצורה ישירה.
(מקורות: הרב זלמן נחמיה גולדברג / תחומין כרך ו - העתקה מקסטה ללא רשות הבעלים | הרב וייספיש / משנת זכויות היוצר)
כל טוּב.