תמונות וסרט דיגיטליות בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/01/17 18:26 יז בטבת התשעז

שאלה

קראתי תשבות בקשר למסגרת תמונות דיגיטליות. יש לנו מסגרת שגם מראה סרטי וידואי משפחתיים בנוסף לתמונות. לפעמים הסרטים מלווים קול.

האם גם סרטים כאלו אפשר להקרין בשבת במסגרת?

אם הקול מהווה בעיה אפשר לכבות את הקול

תודה

יצחק

תשובה

שלום וברכה

אם מדובר במסגרת דיגיטאלית שאינה משמיעה קול, שלא מוסיפים לה תדיר דברים אלא רק לעתים רחוקות, ושהיא מקרינה ברוטינה את התמונות - מותר. כבר כשהומצאו כתבתי שאני מעריך שבעתיד הקרוב זה יהיה לנורמה, ולא יהיה בזה שום דבר אסור.
אני מסויג מהקרנת סרטים, בין בשל הפיתוי היותר גדול להגביר קול, ליגוע במערכת וכדו', ובין מצד עובדין דחול והמדרון החלקלק לאמצעי תקשורת אחרים.

כל טוב