שימוש בחשמל לפני הבדלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/01/17 17:20 יז בטבת התשעז

שאלה

היי,

רציתי לשאול לגבי הדלקת חשמל לאחר צאת השבת.

האם מותר ע"פ ההלכה להדליק חשמל לאחר צאת השבת למרות שעדיין לא התפללתי תפילת ערבית של מוצאי שבת?

זאת אומרת האם מותר להדליק חשמל לאחר צאת השבת ורק לאחר מכן להתפלל תפילת ערבית של מוצאי השבת?

תודה והמשך יום טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
[מותר לעשות מלאכה רק אחרי הבדלה בין שבת לחול בדיבור]. אפילו מלאכה האסורה מדברי חכמים אסור לעשות לפני אמירת ההבדלה.
הבדלה בדיבור נעשית באמירת התוספת ["אתה חוננתנו"] בתפילת ערבית.
אם צריך לעשות מלאכה לפני התפילה, יכול להבדיל בדיבור באמירת המשפט ["ברוך המבדיל בין קודש לחול"].
ואמנם יש לזכור ש[רק לאחר ההבדלה על הכוס מותר לאכול ולשתות].
(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן רצט)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן