לקום לתפילה שעון מעורר בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/01/17 12:32 יז בטבת התשעז

שאלה

שלום, התחלתי ללכת לבית הכנסת כל שבת.

כיצד מתעוררים בבוקר בלי להפעיל שעון מעורר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
אשריך. כל הכבוד על ההתקדמות הנפלאה!
ראשית כל המלצתי לך היא [ללכת לישון מוקדם].
שנית, [מותר] לכוון שעון מעורר לשבת (לדוגמא בפלאפון).
אסור לכבות אותו, אך מותר לכסותו בשמיכה וכד' עד שיפסיק.
בפעמים הראשונות הייתי ממליץ לא להניח את הטלפון בהישג יד, כדי שלא תכבה אותו מיד בקימה בצורה אינסטינקטיבית.
(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן רנב | אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד סימן ע לעומת ציץ אליעזר | ילקוט יוסף שבת א' עמוד פט)
שבת שלום ובהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן