אכילת מרק עם שמיר מחברה שלא ברשימה

חדשות כיפה רבני כושרות 15/01/17 09:50 יז בטבת התשעז

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

התארחתי אצל משפחה קרובה שהכינה מרק ירקות לשבת.

בתוך המרק היה גם שמיר מחברה מסוימת שלא ברשימה המומלצת שלכם.

א. במקרה שלא בדקו כלל את השמיר לפני הבישול, האם מותר לאכול את המרק?

ב. אם בדקו אותו רק פעם אחת ולא לפחות פעמיים, האם הדין שונה?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא מוטל כלל וכלל על הצרכן לבדוק את העלים. הצרכן חייב לבצע בקפידה את את הוראות ניקיון העלים שכתוב על גבי השקית.
כאן, במקרה שלך, איני יודע מה המציאות ולכן איני יכול לעננות על שאלתך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן