דיבור על יחסים בין אשה לבעלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/01/17 22:07 טז בטבת התשעז

שאלה

בע"ה

שלום הרב!

האם מותר לדבר על רצון ליחסים בין אשה לבעלה, מצד האשה, בצורה מפורשת?

אם נגיד שאני מעוניינת איך אני אגיד לבעלי בלי לדבר בצורה גסה, כי שמעתי שיעור נשים בשבת שאמרה המעבירה שאסור לדבר ולהציע ממש לפי ההלכה.

סליחה על השאלה...

ותודה!

*

תשובה

שלום

אין לומר בצורה מפורשת שאת מעוניינת בזה.
אך לרמוז על כך, לא רק שמותר, אלא שיש בזה מצווה רבה, ויוצאים מכך בנים צדיקים, כמו שהגמרא בסוף פרק שני בנדרים אומרת על יעקב שסר לאהל לאה בשל דבריה. לאה לא תבעה ממש במפורש, ויצא מכך יששכר שהיה ת"ח וצדיק.
כמובן הבעל מחוייב להיענות, מדין עונתה לא יגרע, וגם מצד ואהבת לרעך כמוך.

כל טוב