עין הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/17 20:54 טז בטבת התשעז

שאלה

מה המושג הזה עין הרע? מי טבע אותו? באמת יש השפעה כזו?

אמרו לי שעין הרע זה בעצם מצב שבו מודיים את האדם על פי מבטם של אחרים(הראיה קוק)

מה הקטע של כל הקמעות והטפו טפו הזה זה לא שטויות?

תודה. אשמח למקורות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מציע לקרוא את המקור הזה, שייתן כיוון כללי:
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=3630
יש דעות לכאן ולכאן עד כמה ההשפעה של עין הרע קיימת. אני נוטה גם לייחס לה חשיבות מועטה בלבד; גם לבאר שמדובר בחובה להסתכל בעין טובה על הבריות, במובן האנושי והמוסרי; ובעיקר - להזכיר כל הזמן שגם אם יש מושג כזה שנקרה עין הרע - לעולם הבחירה החופשית הטובה של האדם חזקה ממנו, כי זה מה שכתבת הקב"ה בתורה, והרמב"ם כתב כי הבחירה החופשית היא עיקר גדול ביהדות.

כל טוב ועין טובה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן