שם לבן לידן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/01/17 18:33 טז בטבת התשעז

שאלה

שלום רב,

אני בהריון ובעז"ה צפויה ללדת בעוד כחודש.

אני ובעלי אהבנו מאוד את השם לידן וחשבנו להוסיף לו שם שני: חיים. כדי שיקבל משמעות חיובית.

מה דעתך על השם לידן חיים? האם זה שם טוב?

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! יהי רצון שתזכו להריון תקין וללידה קלה. ותזכו לגדל את הרך בנחת ובשמחה לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
השיקול המרכזי בבחירת שם הוא [המשמעות]. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו [מטרה]. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.
[לידן] פירושו לי דן. עשה לי דין. שפוט אותי. הגישה היהודית הבסיסית היא שתפילתנו לבורא עולם שינהג עימנו במידת החסד והרחמים. כמו שמבטא דוד בתפילתו: "וְאַל תָּבוֹא בְמִשְׁפָּט אֶת עַבְדֶּךָ! כִּי לֹא יִצְדַּק לְפָנֶיךָ כָל חָי".
כדאי למצוא שם אחר בעל משמעות אופטימית יותר.
שמות קרובים: ליעד, אליאל, אביעד.
בהצלחה רבה!