חתימה על כרטיס אדי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/17 12:28 טז בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לחתום על כרטיס אדי לתרומת איברים כיוון שאני רואה בכך סוג של שליחות גדולה גם לאחר החיים בעולם הזה. השאלה שלי היא מהי דעת ההלכה בנושא זה והאם כדאי לי בכלל לחתום?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיו לך חיים ארוכים וטובים.
קשה לדבר על "דעת ההלכה", כי הדעות בהלכה חלוקים מהקצה עד הקצה - חלק מפוסקי ההלכה סוברים שהדבר אסור לחלוטין, וחלק מפוסקי ההלכה חושבים שהדבר מצווה גדולה.
בשל שאלתך הועלה לפייסבוק מאמר קצר על הנושא שכתבתי לפני שנים רבות:
https://www.facebook.com/RabbiCherlow/posts/1305613022833496
תוכלי לקרוא את כל הרקע שם.
ולראות כי עמדתי ההלכתית היא שהדבר חיובי מאוד מאוד, וזכות גדולה היא לתת חיים ואיכות חיים לאדם אחר, אם אלה נלקחו מאתנו.

כל טוב וחיים טובים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן