האם צריך לשמור נגיעה מטרנסג'נדרית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/01/17 12:54 טו בטבת התשעז

שאלה

האם גבר צריך לשמור נגיעה מטרנסג'נדרית (בן שעשה שינוי מין לבת)?

תשובה

שלום

מרן כתב מדעתו בשו"ע אה"ע סכ"ד שיש לשמור ייחוד בין שני גברים, והעירו הנו"כ שזה במקומו שהיו מרובים חוטאי משכב זכור ולכן גדר מילתא מדעתיה.
כך שבכל מקום יש לגדור גדרים בענייני צניעות שלא ליפול לחטא, וכגון זה, שהוא גבר מבחינה הלכתית אך נראה כבת, ועל כן יש להזהר מלגעת בו שמא יבוא לחטוא עימו בשל מראהו כאשה.

יקפיד לקרוא לו בלשון זכר אם מדבר עימו, שבזה מדגיש את מחאת התורה על מעשיו שמשנה מינו, שזהו מדרכי האמורי, נוסף לאיסור סירוס ועוד לאוים שבזה.

כל טוב