הזוהר הקדוש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/01/17 20:35 יד בטבת התשעז

שאלה

כבוד הרב,

לפני כשבוע חלמתי על מישהי שאמרה לי שהתשובות לכול הבעיות שלי נמצאות בזוהר הקדוש..

האם יש לזה משמעות ואני צריכה לפנות למישהו או פשוט להניח לזה?

ושאלה שנייה

לי ולבן זוג שלי יש בעיות במערכת היחסים הוא רוצה לפנות לרב שיפתח לו בספר הזוהר...האםזה אפשרי,ואם כן מה המשמעות של זה?

אשמח לתשובה שתוכל לכוון אותי כי אני די אבודה כרגע וזקוקה לעזרה והכוונה

תשובה

שלום וברכה

יכול להיות שהתשובה לכל השאלות נמצאת בוזהר הקדוש. ברם, אנחנו לא יודעים לחשוף את התשובה מתוך הזוהר הקדוש, ולכן העובדה הזו היא לא רלוונטית. מעבר לזה, חכמים לימדו שרוח הקודש שורה אפילו על הנביאים במידה ובמקל (כלומר, בצורה מוגבלת), ולכן סביר להניח שהדבר נכון גם לגבי ספר הזוהר. עולה אפוא כי הצירוף של המוגבלות של כל בן אנוש ביחס לתשובה הנכונה – כולל הזוהר – ביחד עם חוסר היכולת שלנו לחשוף את מה שכן כתוב בזוהר היחס לשאלות שלנו, הופכת כאמור את העובדה הזו לפחות רלוונטית, ולכן אנחנו צריכים למצוא את התשובות לשאלות שלנו במקום אחר.
הבר נכון גם לגבי זוגיות. ההנחה כי יש כזה דבר "לפתוח בספר הזוהר" ולפתור בעיות בזוגיות היא כל כך מופרכת, שאיני מבין למה לכם בכלל להעלות אותה על הדעת. את הבעיות שלכם נסו לפתור בעצמכם, ואם לא תצליחו – לכו ליועץ זוגיות ששמעתם עליו שהוא מצליח במשימותיו, וביחד איתו תעבדו קשה כי להעצים מחדש את הזוגיות ביניכם.

כל טוב והרבה שמחה