תלמידה רוצה לשמור שבת

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 12/01/17 18:56 יד בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני עושה שרות לאומי בתיכון חילוני במרכז הארץ. לפני כמה ימים, תלמידה שלי בכיתה י סיפרה לי שהיא רוצה לשמור שבת. היתה לה תקופה בעבר שבה שמרה שבת אבל זה הפסיק. היא מאד מחפשת חיבור מאהבה מאשר מיראה. האיזור שלה מאד חילוני והיא מחפשת משהו מעבר. היא אמרה לי שכל החברה שלה עסוקה בראוותנות ורדידות והיא רואה שהדתיים הרבה יותר שלווים צנועים ומאושרים באמת. שיש להם איזה קסם שגם היא רוצה.הסברתי לה שאחד הדברים החשובים בתהליך שכזה הוא הדרגתיות. שינוי דרסטי נראה מרשים אך הוא מסתיים מאד מהר. הצעתי לה להתחיל במשהו אחד ולאט לאט להוסיף עוד ועוד הלכות בשמירת שבת.

רציתי לשאול אותך כמה שאלות. א. עם איזה הלכה או הלכות אתה חושב שכדאי לה להתחיל איתם? ב. האם יש לך ספר מומלץ לנערה בכיתה י שיכול לעזור לה להתחזק, להבין מה היא עושה, איך, ולמה? ג. האם יש לך עוד הצעות בנושא?

תודה רבה,

דבורה

תשובה

יישר כח
א- קיצור שולחן ערוך בנחת מהתחלה
ב- ספר מסילת ישרים הוא מעולה להבין מה חובת האדם בעולמו ובהדרכה הדרגתית
ג- אוליי לשמוע באינטרנט שיעורים בערוץ מאיר שם יש רבנים בהדרכה נעימה וישרה הרב ביגון במיוחד
בהצלחה