שינוי שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/17 11:51 יד בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

ילדתי ב"ה בן ואני לא לגמרי שלמה עם השם שבחרתי לו. לא כל כך מתחברת לשם אבל מאוד מחוברת לתינוק. איני יודעת מה לעשות. אני מעוניינת לשנות את שמו אבל קצת חוששת. אשמח לעצה. הוא בן שלושה חודשים ב"ה.

מה ניתן לברך אם ובמידה מחליפים את השם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה לחופה ומעשים טובים.

לגבי שנוי שם אין בכך ברכה, אלא בבית הכנסת בעליה לתורה עושה הגבאי מי שברך מיוחד לשינוי שם. ולאחר מכן שמו כפי השם החדש.
בכו"א כדאי לחשוב היטב לגבי שם בעל משמעות לגבי הילד בעתיד, ולא בשאלת ההתחברות שלך לשם.

מזל טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה וארץ