דיני יולדת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/17 23:23 יג בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני צריכה ללדת בעז"ה ורציתי לשאול כמה שאלות:

1. מאיזה שלב בלידה חלים דיני נידת יולדת?

2. אני משתתפת בקורס הכנה ללידה הכולל תרגול של האזנה להרפיות. במידה והלידה תהיה בשבת, האם האזנה להרפיות יכולה להיחשב כצורך יולדת ומתירה חילול שבת? (האזנה לקטע מוקלט דרך פלאפון או מכשיר אחר)

3. אותה שאלה לגבי השימוש במכשיר טנס- המקל על כאבי הצירים, מה דינו בשבת?

4. יש לנו שני ילדים קטנים, במידה והלידה תהיה בשבת האם מותר להסיע אותם לבית הסבא והסבתא? בכל מקרה ניסע לביה"ח ברכב שלנו כך שהנסיעה לבית הסבים תאריך את זמן הנסיעה בכ-10 דקות.

תודה רבה, בשורות טובות,

שירה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ונעימה, עם טעם של עוד....

א. אני מבין שהשאלה הראשונה נוגעת לדיני הרחקה בין בעל לאישה. יש דיונים רבים בשאלה זו, והמקובל הוא שהם חלים משעת ירידת מים, מקבלה לחדר לידה (לא למחלקה, אלא לחדר לידה(, או מפתיחה משמעותית.
ב. יולדת היא במצב שמה שהיא צריכה – מותר לעשות למענה, כדי שלא תיכנס למצב של מסוכנות. על כן, את צריכה למדוד בעצמך את מצבך – אם אתה זקוקה להרפיה הזו במצב המתוח בו אתה נמצאת – הדבר מותר; אם זה פינוק - לא. קשה כמובן למישהו העומד מבחוץ למדוד את זה.
ג. הדבר נכון גם לגבי המכשירים השונים.
ד. לגבי הסעת הילדים – אני נוטה בדרך כלל להחמיר בכך, כי נראה לי שזו כבר חציית גבולות הגדרת מצבים שצריך לפעול לטובת היולדת, אלא אם כן יש מצב חרום, שממש אין אצל מי להשאיר את הילדים.

כל טוב והרבה שמחה