זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/17 18:41 יג בטבת התשעז

שאלה

היי. ערב טוב, כבר מעל לחודש שאני ובעלי בריב, לפני שלושה שבועות חזרתי לבית הוריי לאחר ריב ואלימות מילולית מצידו. אני בשבוע 30 להריון ראשון, אנחנו נשואים 11 חודשים. לפני שבוע קיבלתי דרך שליח הזמנה לדיון בבית משפט לענייני משפחה. הוא פתח תיק גירושין. בעצת עורכת הדין שלי אני לא מדברת איתו כלל והדבר קורע אותי נפשית! אני כן רוצה להילחם על הבית ועל הזוגיות, אני מאוד רוצה שלום בית, האם כבוד הרב חושב שאני אכן צריכה להילחם ולדבר איתו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעתי את צריכה לקבל עצה ממי שכל התמונה לפניו, הדבר לא יכול להעשות בטלפון או באינטרנט וגם לא שיחה מקרית. כאן הנושא מאד מורכב, הן בפן האישי והן בפן הממוני. על כן לדעתי כדאי לך לפנות ליועצת נשואין לספר לה את המקרה ולבחון אותו מכמה צדדים (ובייחוד שהוא כבר פנה לבית משפט לגט), ורק בהתייעצות עם אדם שמבין בנושא ויודע האם יש סיכוי לשקם נשואין כאלו על פי זה להמשיך בדרך. אבל בודאי לא עצות מזדמנות שאינן לנות בעומק הפרשה.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ