קריאת ויחל ועננו בברכה בפניה עצמה בצום ז' באדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/01/17 04:12 יג בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בש""ע מהלכות חודש אדר, ה' נאמר: ""יש נוהגים שאם יש עשרה מתענים בבית הכנסת בשבעה באדר, מוציאים ספר תורה במנחה וקוראים ויחל. וכן השליח צבור אומר ברכת עננו ברכה בפני עצמה בחזרה, כשאר תעניות צבור. ויש אומרים שאין נכון לעשות כן. ולכן שב ואל תעשה עדיף, והשליח צבור לא יאמר עננו בחזרה ברכה בפני עצמה, אלא בשומע תפלה, וכן לא יוציאו ספר תורה במנחה לקריאת ''ויחל''. וכן לענין נשיאות כפים, שב ואל תעשה עדיף.""

להלן שאלתי.

ההלכה מתייחסת רק למנחה. לא ראיתי התייחסות בהלכות לתפילת שחרית האם גם שם לא קוראים ביחל, וגם שם לא כדאי שהשליח ציבור אומר ברכת עננו ברכה בפני עצמה. מה הדין בתפילת שחרית לגבי כך?

תודה,

תשובה

שלום
נראה מדבריו שהמנהג הוא רק במנחה, וגם הנוהגים כן, כנראה לא מתייחסים לזה כתענית ציבור ממש.
כל טוב