עגלות סופר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 10/01/17 21:00 יב בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב.

הייתי היום בסופר ואתה כנראה מכיר את הטכניקה של הסופרים לא לאבד עגלות: כדי לקחת עגלה חייבים להכניס לתוכה 5 ש"ח וכדי לקבל אותם חזרו חייבים להחזיר אותה למקומה ולחבר אותה לשאר שורת העגלות.

אז הנה השאלה: ראיתי הרבה עגלות שהן מפוזרות ונטושות וכמובן ניתן להבין מכך שיש שם בפנים 5 ש"ח בכל אחת מהן. מותר לי להחזיר אותן ולקחת את הכסף?

הרי בעל הסופר לא אכפת לו מהכסף הזה, הוא רק רוצה שיחזירו לו את העגלות למקום ומי שהכניס את המטבע מקודם מאיזושהיא סיבה לא החזיר את העגלה והלך אז טכנית הוא השאיר את המטבע כהפקר. אז בפעם ההיא החלטתי לא לעשות את זה כי אולי זה גזל אבל החלטתי לשאול רב בשביל הפעם הבאה שאני אהיה שם.

תשובה

שלום וברכה,

מותר להשתמש בכסף שהושאר בעגלות.
הבעלים התייאשו מה-5 שקלים, ובעל הסופר לא 'קונה' אותם.

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה