שבירת מוצר כדי לקבל חדש באחריות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/01/17 14:13 יב בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון!

יש לי אולר לדרמן והסכין שלו כבר לא טובה.

החברה מחליפה את האולר רק אם משהו נשבר האם יהיה מותר לשבור בכוונה כדי לקבל אולר חדש?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
ראשית אשבחך על היושר. הפיתוי הוא גדול ועצם שאלתך אינו מובן מאליו.
לפי הבנתי, אם הסכין לא טובה - כדאי לנסות להשחיז אותה ובכך לפתור את הבעיה.
במידה ועצה זו אינה עולה יפה, השאלה כאן מה ההסכם בין המוכר לבין הקונה.
המלצתי לך היא לפעול כך: שלח מכתב מפורט לנותן האחריות בארץ, הסבר לו את המצב, הצג בפניו את האפשרויות העומדות לפניך ובקש החלפה.
בהצלחה!

**
הרב ישמח לעדכון בתהליך על ידי כתיבת תגובה בתחתית הדף.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן