שני פסלונים שמחוברים למוזניים למדידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/01/17 23:11 יא בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב,

יש לי בבית מוזניים שמחוברות לשני פסלונים שכאילו מודדים בהם.

בעבר זה שימש למדידה של סבא שלי, וזה אצלי בבית.

שמעתי שיעור שיש בעיה בפסלונים בבית, ורציתי לשאול אם מותר להשאיר כזה מוזניים עם פסלונים.

המחכה לתשובתך,בתודה

חנניה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

תפחוס לפסלונים את האף, ובזה יש להקל, בצירוף דעת הנצי"ב שאם נעשו לנוי והדבר ידוע, יש צד לקולא.
אך יש לדקדק במשקולת עצמה, לבדוק היטב שהיא אינה חסרה אלא מדוייקת, שכן ישנו איסור תורה להשאיר בבית משקל חסר, אף אם הוא לא משמש בפועל, ואפילו עשאו לבית הכסא, אסור להשהותו. וטעם הדבר הוא מאבק התוה"ק בגזל ובמה שאפילו מזכיר אותו.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן