קביעת מזוזה בבית בלי חנוכת בית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/01/17 23:31 י בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

בעזרת ה' השבוע אני עובר דירה , והבית לא מסוים מבחינת כמה דברים שוליים והדברים השוליים האלה מונעים מאיתנו לקיים את מצוות חנוכת הבית.

רציתי לשאול אם אוכל לקבע מזוזות בבית (בכדי שנוכל ללון בבית ) ללא חנוכת בית או שנקיים את חנוכת הבית מאוחר יותר.

תודה רבה כבוד הרב והמשך יום נעים?

תשובה

לשואל שלום
ראשית אברכך בברכת [יישוב טוב]. יהי רצון שיהיה בית זה מלא בשמחה וקדושה. אמן.
הדבר היחידי שמונע כניסת דיירים לדירה הוא [קביעת מזוזה]. מרגע זה ואילך מותר לישון ולגור בבית.
[חנוכת בית] הוא מנהג חשוב של חניכת הבית בדברי תורה. ראשית אכלוס הבית - בדברי קדושה ומעלה.
מעיקר הדין - [מותר לאחר את חנוכת הבית], אך יש להשתדל לקיימה בהקדם האפשרי.
ראוי להזכיר את הדרכת הרב מרדכי אליהו לפיה אין לגור בבית קודם קיום חנוכת בית. אך כאמור, זהו מנהג חסידות ולא מעיקר הדין.
בסימנא טבא.