שכירת דירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/01/17 20:22 י בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

ברצוני להתייעץ לגבי דירה..

אני בת 21 וחצי, ב"ה נשואה 2

אנחנו שוכרים דירה קטנה ביישוב בית אל, שנעשתה לנו ב"ה מעט צפופה.. חדר שינה קטן לנו (הקומודה שלי נמצאת ליד המקרר והשידות אחת על השניה מחוסר מקום), ועוד חצי חדר לבתי הגדולה (הקטנה איתנו בחדר, בעריסה ב"ה).

כבר ממש צפוף לנו.. ראינו היום ב"ה דירה מושלמת! רק שיש לה חיסרון.. היא נמצאת ממש בסמוך לשער אוהד.. איפה שלצערנו כל הבלאגנים עם הערבים..

מצד אחד אני מנסה להתחזק באמונה ולהגיד לעצמי שה' הוא זה שמחליט! בין אם אגור בבונקר ובין אם אגור בחזית- לא אני היא המחליטה.. מצד שני, איפה נמצא הקו שמפריד בין מבחן האמונה לבין ושמרתם לנפשותיכם? אני מפחדת על המשפחה שלי.. מצד שני שוב, הכל משמיים! וחבל להפסיד בית כזה.. לכן החלטנו שנתייעץ עם רב, ומה שהוא יגיד נעשה בע"ה.. לשכור את הבית או לא?

תודה רבה רבה רבה מראש ולילה טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

שבוע טוב

אינני מכיר את השער ודרכיו, אבל באופן כללי נראה לי שאם יש לך פחדים הם לא יעברו על ידי אמירת רב, אלא צריכים התייחסות רצינית. עד אז עדיף לחכות עוד מעט זמן ומן הסתם תמצאו דירה אחרת ביישוב.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ