רמאות במבחנים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 08/01/17 01:00 י בטבת התשעז

שאלה

שלום!

אני אשאל שאלה שבעיניי התשובה נראית ברורה,אבל חבר שלי לא מסכים.

האם מותר לרמות במבחנים אקדמאים? ספציפית לצורך הדוגמא לזייף תעודת זהות של הנבחן עם תמונה של מי שאמור להבחן במקומו,ואז לבקש,תמורת תשלום,מאותו אדם לגשת למבחן?

או דוגמא אחרת: לקחת פלאפון ולחכות שהתשובות הנכונות שנאספו מחוץ לכיתה מאנשים שכבר עשו את המבחן ישלחו ע"י מי שאסף את התשובות למי שנבחן בתוך הכיתה?

אם התשובה לאחת מהשאלות הנ"ל אינה חד משמעית,אבקש מספר חוות דעת.

בברכת שבוע טוב,

יוני.

תשובה

שלום וברכה,

בוודאי שאסור לרמות בדברים ששאלת, יש בזה גנבת דעת.
לצערנו הרב, יצר הרע מחפש לנו "תירוצים" להיתר, כדי
שנכשל בכך.

ברכה והצלחה