הכרות עם בנים בגיל 16

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/17 22:30 ט בטבת התשעז

שאלה

שלום אני בת שש עשרה רציתי לספר שלפני שנה הכרתי משהו מתנועת נוער שהיינו בקשר (כשניפגשנו זה היה עם עוד חברה ולא לבד וכמובן שאני שומרת נגיעה כך שלא נגענו אחד בשני) אחרי תקופה של קשר רבנו והפסקנו לדבר לפני כחודש חזרנו לדבר והיה לי תחושת בטן לא מוסברת שקשר בגיל הזה עלול לפגוע בי כשאני יהיה גדולה וירצה להקים בית אז עצרתי את הקשר יפה. אני לא יודעת אם התחושת הזאת היתה נכונה ואם כן מדוע?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

התחישה שלך נכונה מאד. הקשר עם בנים רצוי למטרה משותפת של הקמת בית - משפחה. לשיחות והתייעצות יש מורות, רבניות, חברות וכדו'שהן יכולות ומתאימות מאד לקשר זה. קשר עם בנים בגיל כזה יכול גם להפוך את הקשר המשפחתי הרציני העתידי לקשר של דיבור סתם ולא של משימה רוחנית בהקמת בית והמשך הדורות.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ